Drieëndertigste editie van Damiaanactie

De ondertussen drieëndertigste (!) editie van de Damiaanactie is weer vlekkeloos verlopen.

Dit jaar brachten onze derdelingen een alweer fantastisch bedrag van maar liefst 13.652,40 euro bij elkaar.
(2016: 15.367,96 euro 2015: 13.381 euro, 2014: 12.283,69 euro, 2013: 11.624,89 euro)
In absolute cijfers lijkt het een daling in de opbrengst te zijn, maar de derdes vormen dit jaar een kleinere groep wat betekent dat per leerling dit jaar méér opgehaald werd dan vorig jaar.

Fantastisch resultaat! We geven weer hoop en een toekomst aan talloze noodlijdenden. Met het gigantische bedrag wordt het leven van 341 lepralijders en tuberculosepatiënten voor altijd veranderd. Minstens even belangrijk is dat de derdelingen, samen met hun titularissen en vakleerkrachten, dit als één enthousiaste groep hebben gerealiseerd. Wij waren ook bijzonder tevreden over de inzet van drie leerlingen van de hotelschool Sterrenhof die het ‘pizza-team’ kwamen versterken.

Bedankt leerkrachten derdes, voor de organisatie en het enthousiasme. Dank aan alle medewerkers in de spotlight en de stille werkers achter de schermen die volhardend, met respect en inspiratie aan de Damiaanactie hebben samengewerkt. Bedankt derdelingen, want jullie waren ten slotte de spil van al deze acties: Damiaanradio, de pizza, de rozenverkoop met Valentijn, de cake om 10u, het Damiaanontbijt, de pannenkoeken en chocolademelk op koude winterse dagen, stiftenverkoop in en rond de school…

Terug naar overzicht