STC goes Gambia

Wie op STC “vasten” zegt, denkt aan solidariteitsacties en broederlijk delen met de Derde Wereld. De veertigdagentijd… dat zijn de lessen godsdienst in praktijk… geen woorden, maar daden. Want Jezus zei: “Wat gij aan de minsten van de mijnen hebt gedaan, hebt gij aan Mij gedaan”. Een mooie christelijke gedachte om op onze katholieke dialoogschool in de praktijk om te zetten.
En dat onze leerlingen de handen uit de mouwen gestoken hebben, is op STC zeker niet onopgemerkt voorbijgegaan.
De derdejaars hebben massaal hun steentje bijgedragen door o.a. een verkoop te organiseren van zelfgemaakte studentenhaver en een heuse smoothieverkoop van alleen maar verse producten.
Twee andere klassen kozen ervoor om de auto’s van de leerkrachten een carwashbeurt te geven (en wat waren de leerkrachten hun auto’s vuil 😉 ) allemaal ten voordele van het goede doel.
En wat was dat goede doel? Wel, mevrouw Annick heeft in de herfstvakantie een basisschool in Gambia bezocht. Sunrise Nursery School ligt in Serekunda, één van de armste regio’s van Gambia. Haar leerkrachtenhart brak toen zij alle noden van de school zag… lege banken zonder schrijfgerief, handboeken, werkboeken, een leeg lokaal zonder één boek dat de bibliotheek moet worden, enz. Bovendien zijn er nog zoveel kinderen die niet naar school gaan. Een schooluniform is immers verplicht in Gambia en vaak kunnen ouders dit niet betalen. En daarom houden ze ze maar thuis. Terwijl elk kind, waar ook ter wereld, recht heeft op onderwijs.
Tijd dus om daar samen met STC iets aan te doen. Alle leerjaren van 1 tot en met 4 leerden in de godsdienstlessen via een PowerPoint veel bij over Gambia en zagen vooral veel foto’s van Sunrise Nursery School. Zij werden geïnspireerd om meteen aan de slag te gaan.
4 WET deed er nog een schepje bovenop door een zeer succesvolle hotdogverkoop te organiseren. En zo hebben al onze leerlingen het verschil gemaakt door hun steentje bij te dragen.
Dankjewel STC’ers voor jullie fantastische solidaire bijdrage! Want het is nog altijd beter te mogen geven dan te moeten krijgen… En dat jullie het verschil hebben gemaakt voor deze Gambiaanse kinderen staat als een paal boven water.
Alles samen hebben de derdes 381 euro bijeengebracht. En 4 WET zamelde maar liefst 725 euro in met de verkoop van de hotdogs. Alles samen dus 1106 euro! Proficiat!
We laten jullie nagenieten van enkele foto’s van “the making of”…
En wat er met de mooie opbrengst van onze centen gebeurt, kan je volgen op https://nl-nl.facebook.com/sunriseNschool06/

Bekijk de foto’s

Terug naar overzicht