Team Present7 naar Belfair

Op vrijdag 10 maart 2017 trokken we naar de beurs van Belfair in Brussels Expo. We zijn rond 8.00 uur vertrokken vanuit de school met de bus richting Brussel. Ook de leerlingen van 6OR, 6OI, 6OC en 6AI gingen mee.

Belfair is een beurs die elk jaar georganiseerd wordt door Cofep. Cofep staat voor Centrale voor Oefenfirma’s/centrale pour Entreprises d’entraînement Pédagogique. Een oefenfirma is gebaseerd op het concept Learning by doing (= leren door het te doen). Wereldwijd bestaan er 7500 oefenfirma’s, gespreid over 42 landen. Op deze beurs kom je als oefenfirma je ‘fictieve’ producten verkopen.

De beurs opende de deur om 10.00 uur en eindigde om 15.30 uur. In die tijdspanne moesten wij, Present7, enerzijds onze artikelen verkopen en anderzijds zelf aankopen doen.

Om iedereen de kans te geven artikelen te kunnen aankopen, werden we in groepen verdeeld. De groep die op de stand bleef trachtte zoveel mogelijk te verkopen door de aandacht van de klanten te trekken en hen hiervoor aan te spreken.

We kregen van onze coach mevrouw Anja De Maesschalck de opdracht om 5 persoonlijke aankopen te doen bij zowel nationale als internationale oefenfirma’s. We kregen hiervoor een budget van € 2 500,00 (niet echt, natuurlijk). Dus gingen we op verkenning … We zijn naar verschillende oefenfirma’s geweest om te gaan kijken in hun catalogus wat ze verkochten. Je had daar ook oefenfirma’s die enkel Frans of Engels spraken. Dus moesten we ons best doen om ook in het Frans en het Engels te spreken.

Op de beurs werd je meestal aangesproken op een positieve manier. Ze vroegen ons of we even tijd hadden en geïnteresseerd waren om naar hun te luisteren.

Er hebben 2 leerlingen meegedaan aan de Elevator Pitch. Dit waren Merve Güney en Sanae Achahbar. Ze moesten in 90 seconden tijd onze oefenfirma op een leuke manier voorstellen Er waren nog wedstrijden zoals Mystery Shopping en Escape Box. Jammer genoeg zijn we er niet in geslaagd om een prijs te winnen.

Het was een leerrijke en plezante dag voor alle leerlingen van onze school.

Esra Acar en Joke Van Hoye uit 7BS

Terug naar overzicht