Vlot! legt eerste steen van nieuwe eerstegraadsschool CREO

(Bron: HLN, Yannick De Spiegeleir, 8 maart 2019)

 
 
In de Heilig Hartlaan is vrijdagmiddag het officiële startschot gegeven van de bouw van de nieuwe VLOT!-eerstegraadsschool Creo, op de voormalige site van de Onze-Lieve-Vrouwpresentatie.
 

Verschillende belanghebbende partijen tekenden present op de eerstesteenlegging. Naast VLOT! waren er ook vertegenwoordigers aanwezig namens de vzw Vrije Vaksscholen en de zusters van de Onze-Lieve-Vrouw Presentatie Sint-Niklaas, de huidige eigenaars van de site, die de gronden in erfpacht geven aan het schoolbestuur. De vzw Vrije Vaksscholen treedt op als private partner in het project.
 
De ingebruikname van de nieuwbouw is gepland voor 2020, maar door de verbouwing van bestaande lokalen op de site zal de eerste graad van de VLOT!-scholengroep vanaf volgend schooljaar al verhuizen naar de Heilig Hartlaan.
 
Voor de bouw van de nieuwe school moest een groot deel van de tuin van de schoolcampus wel verdwijnen. Een beslissing waarop al kritiek werd geuit. “Zowel op de speelplaats als rond het nieuwe schoolgebouw zal er nieuw groen ingebed worden. Op de inkom wordt zelfs een groendak met bijhorende boom gepland”, zegt Jens De Vos, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Vlot!-scholengroep.
 

Terug naar overzicht